Рентабельність переробки волоського горіха в Україні може досягти 300%

Рентабельність переробки волоського горіха в Україні може досягти 300%

Підприємство з переробки волоських горіхів в Україні може отримати $ 3 чистої прибуток на кожен вкладений долар.

 

Як повідомляють в компанії Pro-Consulting, з урахуванням дисконту, гроші повернуться інвестору за 14 місяців. Рентабельність майже 300% можна отримати в разі налагодження виробництва з продуктивністю 5 т в зміну.

 

Повідомляється, що 75% вітчизняного врожаю відправляється на експорт, і тільки 25% споживається українцями. Волоські горіхи, вирощені в Україні, мають такі високі якісні показники, що, наприклад, китайці готові купувати їх у великих обсягах, незважаючи на те, що самі є світовими лідерами в цій галузі. Крім того, є куди розвиватися і на внутрішньому ринку. Середній українець на сьогоднішній день в 2-3 рази відстає по споживанню волоських горіхів від інших європейців, кажуть експерти.

 

За даними фахівців компанії, в даний час існує тенденція до збільшення виробництва волоських горіхів в Україні. Спад спостерігався в 2014-2015 роках, а до цього ще й в 2012-му. У 2016 році зростання врожаю горіхів збільшився. У 2017 року їх валовий збір склав 113 тис. Т і впритул наблизився до рекорду 2013 року, тоді було зібрано 116 тис. Т.

 

Тенденція до збільшення вітчизняного виробництва волоських горіхів буде продовжена і в майбутньому. У минулому році площа їх насаджень збільшилася на 18%, в порівнянні з 2016-м і досягла 16,3 тис. га.

 

«Звичайно, сучасному сукупному розміру горіхових садів в нашій країні далеко до показників 1980-х років. З тих пір їх загальна площа скоротилася на 24 тис. Га або на 24,7%. Але слід зазначити, що продуктивність сучасних сортів горіхів, культивованих в Україні на 65% вище, ніж була в 1990-му », - кажуть аналітики.

 

Також уточнюється, що 86% волоських горіхів на українському ринку виробляють присадибні господарства. На частку великих агропідприємств доводиться тільки 14% ринку. Підприємство краще розмістити ближче до джерел сировини, вважають експерти. Для цього краще будуть Одеська, Херсонська, Миколаївська, Вінницька або Львівська області.

 

 

За матеріалами:  veroyatno.com.ua/

 
 
 

Стрічка новин