Одне з найвідоміших видань світу написало про запорізький скандал з УПЦ МП

Одне з найвідоміших видань світу написало про запорізький скандал з УПЦ МП

Сайт впливової британської газети The Guardian оприлюднив новину про відмову запорізького священика Московського патріархату відспівувати малюка

 

Про це повідомляє Depo.Запоріжжя з посиланням на сайт видання.

 

"В Україні церква, що підпорядковується Москві, відмовляється поховати хлопчика з київського відгалуження", - так автор назвав новину.

 

Посилаючись на місцеві видання, The Guardian описує ситуацію, яка шокувала запоріжців, та знайомить читача із контекстом, зокрема релігійною ситуацією в Україні: "Українська церква розкололася на конкуруючі філіяї у Москві та Києві, коли Радянський Союз розпався у 1991 році. Ворожнеча між ними була підсилена війною на Сході України між сторонами, що підтримували Росію та Київ, де загинуло понад 10 000 людей за майже чотири роки".

 

Раніше Depo.Запоріжжя повідомляв, що священик Московського патріархату під час церемонії поховання відмовився відспівувати дитину через те, що хлопчик був хрещений в Київському патріархаті. Батьки намагалися знайти допомогу у найближчому храмі Іонна Кронштадтського, але там перед ними просто зачинили двері. Обурені діями священиків Московського патріархату запоріжці вчора, 5 січня, несли під церкви цієї конфесії дитячі іграшки.

 

Нагадаємо, 31 грудня у Запоріжжі стався жахливий випадок: самогубець викинувся з вікна та впав на малюка, що вийшов із батьком із під'їзду. Малюка намагалися врятувати медики, але травми були не сумісні з життям. Хлопчик помер, його поховали у вівторок, 2 січня.

 
 
 

Стрічка новин