Ердоган взяв на себе відповідальність за зупинку будівництва Турецького потоку

Ердоган взяв на себе відповідальність за зупинку будівництва Турецького потоку

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив про те, що його країна вирішила призупинити проект будівництва газопроводу Турецький потік.

 

 

"Не вірте помилковим повідомленнями преси, що Росія призупинила Турецький потік. Якраз навпаки. Це проект, який ми відклали, тому що наші вимоги не виконані", - заявив президент.

У той же час, Ердоган сподівається, що конфлікт між РФ і Туреччиною не вплине на спільні проекти двох країн, - передає Росбалт.

 

Зокрема, Туреччина і далі сподівається на поставки газу з РФ.

 

"Поки немає ніяких ознак, що проблеми з Росією вплинуть на такі проекти, як постачання природного газу і будівництво атомної електростанції", – заявив Ердоган.

 

Президент Туреччини також запевнив, що в разі перебоїв з постачанням газу, його країна зможе знайти інших партнерів на енергетичному ринку.

 

"Ми знайдемо інші джерела за іншими дверима, підкреслив він. Туреччина має намір купувати додатковий природний газ у Катару та Азербайджану в тому випадку, якщо російські поставки знизяться", - заявив президент.

 

Раніше, глава Міненерго РФ Олександр Новак заявив про те, що переговори між Росією і Туреччиноюв рамках проекту газопроводу Турецький потік припинені.

 

Також про припинення робіт над спільним з Туреччиною проектом газопроводу по дну Чорного моря заявив міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв.

 

Нагадаємо, в 2014 році після рішення про відмову від спорудження газопроводу Південний потік президент РФ Володимир Путін заявив, що прокладе газопровід по дну Чорного моря до Туреччини, який завершиться газовим хабом на турецько-грецькому кордоні.

 

Внаслідок цього, за планом Путіна, російський газ міг би направлятися в Європу в обхід України. Євросоюз, на його думку, якщо хоче отримувати російський газ, повинен оплатити створення відповідної інфраструктури.

 

При цьому, російська компанія Газпром запустила цей великий експортний проект без згоди Анкари.

 

 
 
 

Стрічка новин