У Гройсмана взялися за криптовалюту: майнінг стане професією

У Гройсмана взялися за криптовалюту: майнінг стане професією

Урядовий комітет підтримав рішення про надання майнингу статусах виду економічної діяльності.

Урядовий комітет підтримав рішення доповнити Класифікатор видів економічної діяльності (КВЕД) пунктом про майнинге.

Про це повідомив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів на своїй сторінці в Facebook.

"Майнінг отримає власний КВЕД в Україні. Щойно урядовий комітет підтримав рішення доповнити Класифікатор видів економічної діяльності пунктом про майнінг як діяльності з підтримки функціонування розподіленої бази даних, забезпечення їх цілісності, незмінності та узгодженості шляхом проведення обчислювальних операцій електронно-обчислювальними машинами", - повідомив Кубів.

Віце-прем'єр висловив подяку криптосуспільству за конструктивну співпрацю з цього питання. Нормативно-правовий акт для внесення змін до КВЕД доручено розробити Мінекономрозвитку, Агентству електронного уряду, Мінфіну, Мін'юсту, Держкомстату, а також за згодою: Нацбанку, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, СБУ ТА Міненерговугілля.

Як повідомляв УНІАН, голова Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та зв'язку Олександр Данченко в кінці січня закликав уряд сприяти розвитку майнінгу в Україні, відокремивши цю діяльність від законодавчого регулювання криптовалют. Довідка УНІАН. Майнінг - комп'ютерний обчислювальний процес, який дозволяє емітувати" кріптовалюти. Майнінг являє собою процес запису транзакцій з біткойнами (або іншими криптовалютами) до блокчейну, загальнодоступної бази даних за всіма операціями, яка відповідає за підтвердження транзакції.

Ілюстрація REUTERS Ілюстрація REUTERS

 
 
 

Стрічка новин