Із першого лютого Україна отримає розширений доступ до ринків 42 країн

Із першого лютого Україна отримає розширений доступ до ринків 42 країн

Інструмент про приєднання України до Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські (Пан-Євро-Мід) преференційні правила походження передали в депозитарій Конвенції — Генеральному секретаріату Ради ЄС. Таким чином Україна стане повноправним учасником Конвенції вже з 1 лютого 2018 року, — повідомила прес-служба Мінекономрозвитку.

 
Про це повідомляє Національний промисловий портал, з посиланням на Finance.ua.
 
Як нагадали у МЕРТ, Конвенція Пан-Євро-Мід — це інструмент, розроблений Європейським Союзом для співпраці зі своїми торговельними партнерами, а також останніх між собою. Участь України в Конвенції сприятиме створенню умов для спрощення торгівлі і збільшення українського експорту. Це також дозволить розширити обсяги наших товарів на ринках третіх країн, з якими укладено угоди про вільну торгівлю, а саме в ЄС, ЄАВТ (Європейська асоціація вільної торгівлі), Чорногорії, Молдові й Македонії.
 
Приєднання України до Пан-Євро-Мід сприятиме зростанню нашого експорту не тільки в ЄС, але і на ринки третіх країн. Українським товарам буде розширено доступ на ринки 42 країн і територій, що диверсифікує експорт з України. Також процес приєднання до Конвенції дає можливість бізнесу вже сьогодні планувати свою діяльність на перспективу, — розповіла Торговий представник України – заступник голови Мінекономрозвитку Наталія Микольська.
 
Як відомо, регіональна конвенція про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження була ухвалена в 2012 році за ініціативою Європейського Союзу. Зараз Пан-Євро-Мід об’єднує країни ЄС, ЄАВТ, Туреччину, Албанію, Боснію і Герцеговину, Македонію, Сербію, Чорногорію, Алжир, Єгипет, Ізраїль, Йорданію, Ліван, Марокко, Палестину, Сирію, Туніс, Фарерські острови, Молдову. В процесі приєднання до Конвенції перебуває Грузія.
 
 
 

Стрічка новин